Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου  και για όσους με αγαπούν.

Δεν κερδίζω κανέναν.

ΕΠΣ Μακεδονίας | Οριστικά σε δύο (2) ομίλους η Α1 Ερασιτεχνική – Δείτε γιατί…

Σενάρια κυκλοφορούν στην Θεσσαλονίκη για έναν όμιλο στην Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Μακεδονίας. Όμως αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο και αν όλοι συμφωνούν ότι ο ένας όμιλος είναι πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικός, αυτό εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να γίνει, τουλάχιστον για φετινή αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα και οι επόμενες 2 αγ.περ. θα είναι πάλι με δύο ομίλους μέχρι να επανέλθουμε σε έναν από την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Αυτό το συμπεράνουμε από τα νέα ότι η Γ Εθνική κατηγορία θα διεξαχθεί σε 6 ομίλους το 2021-22 και 4 ομίλους 2022-23, πράγμα που θα σημαίνει πολλούς υποβιβασμούς στα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων.

Για να επανέλθουμε στην αγωνιστική περιόδου που ξεκινάει στις 25 Οκτωβρίου για Α1 της ΕΠΣΜ, η δημιουργία ενός και μόνο ομίλου 19 ομάδων θα συνεπάγετω και 38 αγωνιστικές που θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Αυτό υπολογίζεται (μαζί με τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα) σε 10 μήνες αγωνιστικής δραστηριότητα ή σε πάνω από 10 εμβόλιμες αγωνιστικές την Τετάρτη. Όπως είναι αντιληπτό αυτό είναι αδύνατο.

Τέλος -όπως αναφέραμε και παραπάνω- η μείωση των ομίλων της Γ εθνικής θα προϋποθέτει τη διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών διαφόρων ενώσεων, πράγμα που έπειτα από οδηγία της ΕΠΟ, οι ενώσεις θα πρέπει το αργότερο μέχρι το Πάσχα (2021) να έχουν ολοκληρώσει την μεγαλύτερη κατηγορία του (στην περίπτωση της ΕΠΣ Μακεδονίας την Α1 ερασιτεχνικη).

Έτσι το θέμα έχει λήξει και η Α1 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 και 9 ομάδων έκαστος.

Πηγή:insport