«ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ»

Σε ερώτηση του Κ.Σκουρή,”πόσο προσωπικό κόστος έχουν οι πιέσεις που έχετε δεχθεί?”,ο Κ.Αυγενάκης απάντησε τα εξής:

Όχι μόνο έχω δεχθεί ισχυρές πιέσεις, αλλά έχουν φτάσει στα όρια του εκβιασμού. Έχω ακούσει, ξεκάθαρα και απροκάλυπτα, αν τυχόν προχωρήσω στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, φράσεις όπως «δεν θα ξαναεκλεγείς στο Ηράκλειο», ότι «όσα ΜΜΕ έχω ή μπορώ να επηρεάσω θα σε χτυπούν ακατάπαυστα» και ούτω καθεξής και πολλά άλλα!

Κ.Σκουρή, δεν είμαι ατρόμητος, αλλά είμαι αποφασισμένος, ότι από την θέση που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός, θα υπηρετώ με συνέπεια το συμφέρον του ελληνικού λαού, θα υπηρετώ τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος μας και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Έλληνες. Δεν σκοπεύω να κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Αναφέρομαι στον Πρωθυπουργό της Χώρας και όλη η Κυβέρνηση στον ελληνικό λαό.

Τι ζήτησε από εμάς πέρυσι η κοινωνία; Νοικοκύρεμα, τάξη, διαφάνεια. Είμαι αποφασισμένος να ολοκληρώσω με αυτούς τους κανόνες, με αυτές τις αρχές, την αθλητική μεταρρύθμιση.

Γνωρίζω ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θα χαρούν, που θα αισθανθούν δικαίωση, που θα πιστέψουν πως κάτι αλλάζει στην χώρα. Πάρα πολλοί κι ας πιέζονται από τους αθλητικούς χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται. Και διστάζουν να το εκφράσουν δυνατά. Γι’ αυτούς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για την υγιή βάση του αθλητισμού, για το σύνολο της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας.

Ενεργή δραστηριότητα μόνο 5.045 σωματεία