ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ… (του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου)

Από τα 6,5 εκατ. ευρώ επί Γιώργου Ορφανού το 2005 στα 3.500 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, φθάσαμε στο σημείο μηδέν

19:30 – 24/08/2018 Τελευταία Ενημέρωση 22:42 – 24/08/2018 iapopsi.gr

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα… Τότε που το σημαντικότερο κύτταρο του αθλητισμού, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ήταν ζωντανό. Γιατί η Πολιτεία φρόντιζε να συνδράμει, ώστε τα παιδιά να οδηγηθούν στον αθλητισμό, στηρίζοντας 3.500 ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στο… μακρινό σωτήριο έτος 2005 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ανακοίνωνε το πρόγραμμα επιχορήγησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας. Το συνολικό ποσό επιχορήγησης σε 7.661 σωματεία ανερχόταν σε 15.765.100 ευρώ. Στην κατανομή το ποδόσφαιρο είχε βέβαια τη μερίδα του λέοντος, καθώς η Πολιτεία έδωσε 6.418.800 ευρώ σε 3.381 σωματεία.

προβολή θέσης
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ — ΓΡΑΜΕΝΟΣ

Από τότε συνέβησαν πολλά.
Και το 2018 το κοντέρ της χρηματοδότησης έχει… μηδενίσει.
Οι αφανείς ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της Επικράτειας παλεύουν κόντρα στην κρίση να κρατήσουν τις ομάδες τους όρθιες.
Σε αρκετές περιπτώσεις δεν τα καταφέρνουν.
Η αναλγησία της Πολιτείας, δυστυχώς, συνοδεύεται από ανάλογη στάση της ΕΠΟ, η οποία κινείται σε ρυθμούς που δείχνουν ότι δεν αισθάνεται την αγωνία των ερασιτεχνών παραγόντων.

Ο βασιλιάς των σπορ είναι γυμνός στη βάση του.
Στηρίζεται σε χάρτινα πόδια. Δεν είναι το ζήτημα αν από αυτήν τη βάση θ’ αναδειχθούν οι αυριανοί ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα, αλλά ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κίνητρα να πάνε μαζικά στον αθλητισμό, να μη ματώνουν οι γονείς να τους αγοράζουν τα πάντα και να πληρώνουν τα σωματεία για να υπάρχουν.

Η αλήθεια δεν είχε καμία σχέση με την προσδοκία.
Το παράδοξο είναι πως ακόμη και παράγοντες που προέρχονται από Ενώσεις, φάνηκε να μην έχουν συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄Η ΑΠΟΨΗ΄΄ IAPOPSI.GR