Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου  και για όσους με αγαπούν.

Δεν κερδίζω κανέναν.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά άσκησαν έντονη κριτική στην απόφαση να κλείσει η Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Τουναντίον, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σύμφωνος με την επιλογή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να κλείσει την εθνική οδό.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στη Βουλή ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίστανται περιθώρια συναινέσεων με τον τρόπο που πολιτεύεται η σημερινή κυβέρνηση.

Κι όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν ζήτησε πουθενά συναίνεση με την κυβέρνηση.
Απλά έκρινε σωστή την απόφαση του πρώην συντρόφου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει η Ε.Ο., για να αποφευχθούν εγκλωβισμοί και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Όμως πλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δύο πλευρές εκπέμπουν σε διαφορετικό στίγμα.

Διότι όλοι κατανοούμε ότι η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει στοχοποιήσει τα πρώην στελέχη της Κεντροαριστεράς που αξιοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό, όπως ο Χρυσοχοΐδης.
Αντίθετα, ο κ. Λοβέρδος δεν στάθηκε στην πολιτική πορεία του υπουργού, αλλά στη συγκεκριμένη απόφασή του.

Κι άλλες διαφορές

Όμως αυτή δεν είναι η μόνη διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Όταν πριν από μήνες τέθηκε ζήτημα να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός ηγήθηκε των αντιδράσεων.
Μαζί του η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ που υποστήριξε πως δεν μπορούν να λησμονήσουν το μπούλινγκ που υπέστησαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (πολλά έφτασαν μέχρι και υπουργικούς θώκους και είναι εν ενεργεία βουλευτές).
Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και να αποκομίσουν οφέλη.

Άλλη μία διαφοροποίηση είναι και με την επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Η κα Γεννηματά και οι συνεργάτες της έβαλαν λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα τις πομπώδεις εκφράσεις που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αφήσει ανοιχτή την επιστροφή και στο όνομα και στα σύμβολα, και μάλιστα σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του χρησιμοποιεί πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά το ΚΙΝΑΛ.

Αυτή η συζήτηση για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ έχει θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς επιστροφή στα σύμβολα και στο όνομα της ιστορικής παράταξης θα ήταν παραδοχή αποτυχίας του όλου εγχειρήματος και της συνολικής πορείας του ΚΙΝΑΛ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά.

Η αλήθεια, όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διεγείρει τα συναισθήματα του κόσμου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντα χρησιμοποιεί το όνομα ΠΑΣΟΚ, ενώ από την ημέρα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο όνομα και στα λάβαρα.

Μάλιστα, σε άρθρο του στα «Νέα» είχε ως τίτλο «Το στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει», ενώ σε συνέντευξή του στο «Ποντίκι» τόνιζε χαρακτηριστικά ότι «Το Κέντρο ανήκει στο ΠΑΣΟΚ», δίνοντας έτσι το στίγμα της ρητορικής του, από εδώ και στο εξής.

Η αναστήλωση του ΠΑΣΟΚ

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το ποιος θα σηκώσει και πάλι τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κι όπως εξηγούν οι δημοσκόποι, αυτό εν πολλοίς θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ.

Προτίθεται και δηλώνει ότι θα το κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η Φώφη Γεννηματά δεν προτίθεται να το κάνει.

Μάλλον, επιθυμεί να το χρησιμοποιεί ως δεύτερο συνθετικό, αλλά για να επιτύχει την επιστροφή των ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναστηλώσει το ΠΑΣΟΚ για να νιώσουν και οι ψηφοφόροι ότι το… σπίτι τους ξαναχτίστηκε.

Διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ένιωθαν το κόμμα τους ως το σπίτι τους, ως την οικογένειά τους.

Από Μ. ΚΕ