Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου  και για όσους με αγαπούν.

Δεν κερδίζω κανέναν.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ –ΤΟΚΑΣ : ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ [Συνέντευξη στον Γιάννης Τεριλίδη στο Sportime Εφημερίδα Αθηνών]

ΕΠΣ Πιερίας – Τόκας: Έχουμε καθήκον ως Ένωση να υποστηρίξουμε όλες μας τις ομάδες

Γιάννης Τεριλίδης στο Sportime

ΕΠΣ Πιερίας – Τόκας: Όποιος πει σήμερα πως η θέση του πρόεδρου μιας Ένωσης, είναι εύκολο πράγμα, μάλλον έχει άδικο. Είναι η πιο δύσκολη αλλά και συνάμα η πιο εύκολη. Ο πρόεδρος ΕΠΣ Πιερίας, Αστέριος Τόκας μιλάει για όλα.

ΕΠΣ Πιερίας – Τόκας:
Δύσκολη, για όλους εκείνους που δεν έχουν αγαπήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν έχουν πονέσει γι’ αυτό, αλλά συνάμα είναι η πιο εύκολη, όταν καταφέρεις να κρατήσεις τις ισορροπίες και παράλληλα να παλέψεις για το καλύτερο.

Δηλαδή κάθε μέρα, να δίνεις τη δική σου μάχη και να βάζεις πλάτη, ώστε στο τέλος της ημέρας και όταν γίνεται η σούμα, αυτή (σούμα) να έχει θετικό πρόσφυμα.
Κάτι τέτοιο μπορεί κανείς να συναντήσει στην Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ και στο πρόσωπο του προέδρου της, Αστέριου Τόκα.

Μπορεί σχετικά ο κ. Τόκας να είναι νέος στον προεδρικό θώκο, όμως γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο της περιφέρειάς του, αφού εκτός από ποδοσφαιριστής, πέρασε από όλα τα ποδοσφαιρικά «αξιώματα».
Αυτά του έδωσαν το δικαίωμα και την άνεση, να μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά και υπερ των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις ομάδες που συμμετέχουν στα οικεία πρωταθλήματα.

Το ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός, δεν οφείλεται μόνον στο γεγονός, πως διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με όλους τους παράγοντες, αλλά κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται ο πήχης της Ένωσής του.

-Ποιο είναι το μυστικό σας, ώστε από την πρώτη στιγμή της θητεία σας ως πρόεδρος της Ένωσης να γίνεται αρεστός στην τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία της Πιερίας;

(Γέλια). Δεν υπάρχουν μυστικά.
Εκείνο που πρέπει να κάνει εκείνος που επιλέγει να γίνει πρόεδρος σε μια Ένωση, είναι να έχει μέσα του την προσφορά.
Να είναι έτοιμος και να έχει πάντα τη διάθεση και να βρίσκει τις λύσεις που πρέπει, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της Ένωσης και κατά συνέπεια των ίδιων των ομάδων.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος, στάθηκα τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου κοντά στα προβλήματα των ομάδων, αλλά και στις ίδιες τις ομάδες.

-Πείτε μου ενδεικτικά…

Δεν θέλω να αναφερθώ στα χρέη που παραλάβαμε και τα οποία καταφέραμε να ξεχρεώσουμε και σήμερα να έχουμε ταμείο, αλλά για το σχεδιασμό που είχαμε από την πρώτη στιγμή.
Μαζί με τους συνεργάτες μου, εξασφαλίσαμε περίπου 980.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός δευτέρου ενωσιακού γηπέδου κοντά στο ήδη υπάρχον, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα εκτός των Μικτών ομάδων, να αθληθούν και όλοι όσοι το έχουν ανάγκη.
Πέρσι στην έναρξη της περιόδου, ελαφρύναμε με διάφορους τρόπους τα σωματεία μας χωρίς να πάρουμε το παράβολο συμμετοχή, κάναμε δώρο τη διαιτησία των δυο πρώτων αγώνων, δωρίσαμε μπάλες σε όλες τις ομάδες, ενώ παράλληλα, συμμετέχουμε στην ασφάλιση των ομάδων, καταβάλλοντας το 30%.

-Φαντάζομαι μιλάτε με τις ομάδες σας, τι αποκομίζετε σχετικά με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων;

Ναι ναι. Από την πρώτη στιγμή, βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των ομάδων και ήδη γνωρίζω ποια είναι η δική τους απόφαση.
Εμείς ως Ένωση, θα σεβαστούμε τους πάντες και θα υποστηρίξουμε και αυτούς που δεν θέλουν να παίξουν, αλλά κι αυτούς που θέλουν. Άλλωστε αυτό είναι το καθήκον μας.
Δεν πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε κανέναν. Από την άλλη, θα περιμένουμε τις εξελίξεις, ώστε από τη μεριά μας, να δούμε πως θα προχωρήσουμε.

-Πως βλέπετε την επόμενη μέρα;

Θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας.
Δεν θα θυμίζει σε τίποτε, τις μέρες που αφήσαμε πίσω μας.
Δυστυχώς το λέω με πόνο καρδιάς, αλλά ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει.
Κι εμείς θα πρέπει όλοι να σχεδιάσουμε το παρών αλλά και το μέλλον κυρίως, σε νέες βάσεις. Θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους και λύσεις, ώστε να μη φτάσουμε σε αδιέξοδα.
Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν λύσεις κι εμείς είμαστε εδώ για να τις δώσουμε.
Μπορούμε να το κάνουμε.
Προσωπικά βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των ομάδων και ανταλλάσσουμε απόψεις, όσον αφορά το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.
Και δεν το κρύβω πως είμαι χαρούμενος, αφού βλέπω πως υπάρχει επιθυμία για συνεργασία, ώστε όταν χρειαστεί να δώσουμε την πιο κατάλληλη δυνατή λύση».