Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου  και για όσους με αγαπούν.

Δεν κερδίζω κανέναν.

Οι παγίδες…της Χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο: Χωρίς ελέγχους όμως θα πάει στράφι…

Οι παγίδες…της Χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο: Χωρίς ελέγχους όμως θα πάει στράφι…

Τα 250.000 ευρώ Μετοχικό Κεφάλαιο και η εγγυητική των 100.000 ευρώ θα πάνε στον αέρα, αν δεν ισχύσουν όροι και προϋποθέσεις πριν καταβληθούν στις ομάδες τα χρήματα απ’ το Στοίχημα. Οι αετονύχηδες, «χρυσοδάχτυλοι» του ποδοσφαίρου καραδοκούν…

Πόσο νόμιμο είναι αυτό που επέβαλε η κυβέρνηση με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών που θα έχουν οι παίκτες; Η Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχηματισμού έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναζητώντας την ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας.

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στη Super League2

Συγκεκριμένα, για να πάρει μια ΠΑΕ μέρος στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, θα πρέπει να έχει, όπως καθόρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. 

1] Μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000€.

2] Εγγυητική Επιστολή 100.000€, κατ’ ελάχιστο όριο.

3] Τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας.

Πώς θα διανεμηθούν τα έσοδα

Η χρηματοδότηση όλων των αθλητικών ομάδων με ποσοστό από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια.

Ποσοστό 15% θα εισπράττει η νέα Super League2 και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ, εκ του 50% για τον επαγγελματικό αθλητισμό από το συνολικό ποσό που θα λαμβάνει η ΓΓΑ.

Προκαταβολή 3 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών δόθηκε ήδη στη SL2 λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επιτάσσει την υποχρέωση, από τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες, το 50% να χρησιμοποιείται για τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν, αλλά και για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους.