ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ : 0-1 Ένας ΤΖΗΜΑΣ μπορεί να φέρει την άνοιξη ;

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ : 0-1 Ένας ΤΖΗΜΑΣ μπορεί να φέρει την άνοιξη

Σήμερα το απόγευμα 28/4/21 ήμασταν θεατές ενός διαφορετικού έργου που μπορεί ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ να παρουσίαση αν αλλάξει κάποιους από τους πρωταγωνιστές.
Παρακολουθήσαμε έναν ΠΙΕΡΙΚΟ να συμπεριφέρεται τακτικά με μεγάλη σοβαρότητα και μεστοί διαχείριση της αγωνιστικής του συμπεριφοράς .
Παρά την ήττα από την ΒΕΡΟΙΑ που θεωρείται ένα από τα φαβορί της κατηγορίας ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έδειξε ότι μπορεί να εχει καλή και αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα ακολουθώντας βήμα -βήμα τον στόχο .

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πρώτη ευκαιρία για την Βέροια στο 9΄ λεπτο με τον Μακρη να διώχνει την σέντρα του Μποζογλου και η μπάλα να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Η επομένη φάση στο 24΄λεπτο είναι άλλη μια ευκαιρία για την Βέροια να απειλήσει με τον Σκονδρα να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού.

Μέχρι το 25΄λεπτο ο Πιερικός συμπεριφέρεται σωστά αλλά μόνον στο αμυντικό κομμάτι γιατί τρέχει πίσω από την μπάλα και δεν μπορεί να απειλήσει την φιλοξενούμενη ομάδα.
Η μεσαία γραμμή της Βέροιας με τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ κυκλοφορεί την μπάλα με σιγουριά και ταχύτητα και είναι δύσκολο για τον Πιερικό να κλέψει μπάλες για να απειλήσει.

Στο 25΄λεπτο είναι η ευκαιρία για τον Μακρη να απειλήσει τον Βελλιδη με κεφαλιά που είναι εύκολη λεία.
Το πρώτο κλέψιμο του Πιερικού είναι με τον Παπαδόπουλο που κάνει και την σέντρα αλλά ο Μπουκουβάλας διώχνει.
Η καθοριστική στιγμή στον αγωνα είναι στο 34΄ όταν ο Καραγκιολιδης μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής και η Διαιτητής Τσιοφλίκη δείχνει φάουλ και κόκκινη κάρτα .
Αλλαγή για τον Πιερικό που θυσιάζεται ο Τακίδης και μπαίνει στον αγωνα ο ΤΖΗΜΑΣ.
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι υποχρεωμένος να παίξει με (10) δέκα παίκτες για την υπόλοιπη μια ώρα.
Η εξελίξει του φάουλ δεν ήταν επικίνδυνη για τον Πιερικό.
Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για την Βέροια είναι στο 42΄οταν ο Μποζογλου σεντράρει και η κεφαλιά του Λουκινα είναι εύκολη λεία για τον ΤΖΗΜΑ.
Πριν το ημίχρονο η δεύτερη ευκαιρία για τον Πιερικό με τον Ντοση στο 45΄λεπτο να εκτελεί φάουλ και τον Γκατζολάρι να σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ευκαιρία για την Βέροια στο 52΄με τον Πασσά να μπαίνει στην μικρή περιοχή σκάζοντας την μπάλα προ στον Λουκινα τον οποίο έκοψε έγκαιρα ο πολύ καλός και σήμερα Γιαλαμίδης.
Στο 66΄ ξεκίνησε το σόου του Τζημα που αποσοβούσε την πιο επικίνδυνη φάση που δημιούργησε η Βέροια αποκρούοντας δυνατό σουτ του Λουκινα μέσα από την περιοχή.

Η Επόμενη φάση όμως εχίνε συνεχείς αποκρούσεις από την άμυνα του Πιερικού με τελικό αποδεκτή το Πασσά μέσα από την μικρή περιοχή να σοτάρει και παρότι ο Τζήμας απέκρουσε δεν ήταν δυνατόν να αποσοβήσει το γκολ.
Το 0-1 είναι γεγονός στο75΄λεπτο.
Στο 77΄για άλλη μια φάση ο Τζήμας επεμβαίνει και διώχνει εντυπωσιακά.
Στο 80΄αλλη μια φάση που ο Τζήμας αποδείχθηκε ότι δικαιωματικά πρέπει να βρίσκετε κάτω από τα γκολπόστ του Πιερικού ως βασικός διώχνοντας την σέντρα που έγινε πάνω από το κεφάλι του Λουκινα.

Τελευταία φάση για τον Πιερικό το φάουλ που εκτέλεσε ο Δερμιτζόγλου στο 86΄στελνοντας την μπάλα δίπλα από το γάμα της εστίας του Βελλιδη.

Ο υπόλοιπος χρόνος ως το τέλος του αγωνα ήταν καθυστερήσεις από την ομάδα της Βέροιας η οποία έδειξε συμπεριφορά μικρής επαρχιακής ομάδας που φοβήθηκε τον ΠΙΕΡΙΚΟ που έπαιζε για 60 λεπτά με δέκα παίκτες.

Η αγωνιστική και τακτική συμπεριφορά του Πιερικού όπως και η εικόνα που παρακολούθησαν οι λίγοι φίλοι του είναι σε γενικές γραμμές αυτό που θέλουν να παρακολουθούνε.

Υπάρχουν ταλέντα στην Πιερία και πρέπει να αξιολογηθούν και να τους δοθεί η ευκαιρία να το δείξουν.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Κόουτς ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ)
Καραγκιολιδης (κόκκινη),Τοπαλίδης , ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ , ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ , Τακίδης ( ΤΖΗΜΑΣ) ,Ντόσης ( Χαρτσιάς) ,ΜΑΚΡΗΣ ,Παπαδόπουλος ( Μηλιώτης) ,Κυβελίδης , ΙΤΣΙΟΣ (Ιντζόγλου) ,Γκατζολάρι ( Δερμιτζόγλου)

ΒΕΡΟΙΑ ( Δερμιτζάκης )
Βελλιδη , Μπουκουβάλας , Πεταυρακης , Παπαχρήστος , Μουχαλης (Αποστολοπουλος) , ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Σιμονι ), ΠΑΣΣΑΣ , Πόζογλου ( Βεργωνης ) ,Μούργος ( Καραγιάννης ), ΛΟΥΚΙΝΑΣ ,Σκονδρας.

ΑΥΡΙΟ 29 – 4 – 21 Η καθιερωμένη αξιολόγηση και κριτική των παικτών..