ΟΧΙ της ΕΠΟ για τις ανανεώσεις στη SL2 – Ζαγοράκης: <<Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε>>

ΟΧΙ της ΕΠΟ για τις ανανεώσεις στη SL2 – Ζαγοράκης: <<Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε>>

Παράταση προθεσμίας υποβολής των προκηρύξεων πήραν οι Super League 1, Super League 2.
Επίσημο το «όχι» στο αίτημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με το «όχι» της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στο αίτημα της Super League 2 για παράταση ανανεώσεων στις ΠΑΕ που δεν πέρασαν τη διαδικασία αδειοδότησης.

Η Ε.Ε. το επισημοποίησε με ανακοίνωσή της, ενώ έκανε γνωστό ότι η πρώτη και δεύτερη τη τάξει κατηγορία πήραν παράταση για την υποβολή των προκηρύξεών τους.

Να σημειωθεί ότι επί του θέματος της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν έγινε πολλή συζήτηση, διότι η απόφαση αυτή βλάπτει αρκετούς παίκτες.

«Την άποψή μου την ξέρετε.
Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, να το κάνουμε», είπε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Θ. Ζαγοράκης, ο οποίος εξ αρχής επιθυμεί διακαώς να βρεθεί λύση για τους ποδοσφαιριστές που δεν θα ανανεώσουν.

Το αίτημα απορρίφθηκε διότι υπάρχει σαφής αντίθετη πρόβλεψη στον κανονισμό Αδειοδότησης, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να καταστρατηγηθεί καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχαν μεγάλοι κίνδυνοι για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. 

Η πρόθεση από την πλευρά του προέδρου της Ομοσπονδίας υπήρχε δηλαδή, αλλά σκόνταψε στους κανονισμούς.

Αναλυτικά:

«Κατά την υπ’ αριθμ. 8/2021 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Εγκρίθηκαν αιτήματα της Super League 1 και της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους 2021-2022.

Εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον όμιλο  Sportradar ως προς την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών.

Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.