Σαν πολιτικός έφυγε ο Ζαγοράκης από την ΕΠΟ – (Σχόλια για την δήλωση του)

Σαν πολιτικός έφυγε ο Ζαγοράκης από την ΕΠΟ – «Φταίμε όλοι» «Είμαστε όλοι ένοχοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ο πρώην πλέον πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είχε την ευκαιρία να πει ονόματα και τι πραγματικά συμβαίνει στην ΕΠΟ, αλλά τελικά επέλεξε να ανεβάσει μια… έκθεση ιδεών.

«Δεν κατηγορώ κανέναν, είμαστε όλοι ένοχοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από την προεδρία της ομοσπονδίας σαν πολιτικός.

Η δήλωση Ζαγοράκη και τα ερωτήματα που τίθενται

«Στις εκλογές της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των ΠΑΕ μου έκαναν την τιμή, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η προεδρία, όμως, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν υπήρξε ποτέ για μένα προσωπικά ούτε εργαλείο επίτευξης άλλων στόχων, ούτε αυτοσκοπός. ( Γιατί αλήθεια δέχθηκε να εκλεγεί)

Η απόφαση μου να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής ενείχε από την αρχή πολλούς κινδύνους και μεγάλο προσωπικό κόστος.

Η κρισιμότητα, όμως, των στιγμών, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλόχευαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μου επέτρεπαν να μείνω αμέτοχος. Το διακύβευμα για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα ήταν τεράστιο.( Αφού το διακύβευμα ήταν τεράστιο γιατί η προσπάθεια δεν συνεχίστηκε λόγο και των κίνδυνων που ελλοχεύουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο)

Για αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου απηύθυνα προσκλητήριο συσπείρωσης και συνεννόησης προς κάθε κατεύθυνση. Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού.( Μίλησε σαν πολίτικος οντάς σίγουρος ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να συσπειρώσει το σύνολο των ποδοσφαιρικών παραγόντων)

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η ώρα αυτή δεν έχει έρθει ακόμη.

Δεν είναι σκοπός μου να κατηγορήσω κανέναν ή να επιρρίψω τις ευθύνες στην μία ή στην άλλη πλευρά. ( Οι ευθύνες είναι δεδομένες και ας μην της κατονομάζει και ανήκουν στην πλειοψηφία του Δ/Σ της Ε>Π>Ο που δεν μπορούσε να ελέγξει αλλά έλεγχε αυτόν)Προφανώς, υπάρχει μια διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο και για το πως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

Όποιος, όμως, προσπαθήσει να βρει τους κακούς και τους καλούς σε αυτή την ιστορία θα κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο ένοχοι. Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι μας φέρουμε μερίδιο ευθύνης.(Υπάρχουν ένοχοι και είναι πάντα αυτοί που Διοικούν άσχετα αν κάποιος δεν θέλει να τους κατονομάσει για τους δικούς του λόγους)

Το να αναλωνόμαστε συνεχώς στο πόσο μεγάλο ή μικρό είναι αυτό, είναι μια συζήτηση που δεν με αφορά και σίγουρα δεν έχει να προσθέσει το παραμικρό στην όποια προσπάθεια βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος.( Και μόνον ότι παραιτήθηκε απαξιώνει το ποδόσφαιρο γιατί δεν προσπάθησε αρκετά και πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος.)

Για αυτούς τους λόγους, δηλώνω και επίσημα την παραίτηση μου από την Προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά αυτό το διάστημα στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους και το στελεχιακό δυναμικό της ΕΠΟ.

Αυτούς τους έξι μήνες, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, κάναμε κάποια σημαντικά βήματα μαζί για την ίδια την Ομοσπονδία. Η υιοθέτηση, μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, της Ολιστικής Μελέτης των FIFA-UEFA από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ελπίζω η νέα ηγεσία της ΕΠΟ να έχει και την συμπαράσταση και την ελευθερία κινήσεων για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κάνει τις τομές που απαιτούνται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.( Μα η νέα ηγεσία είναι αυτή που τον εξέλεξε και δεν είναι τίποτε άλλο από πρόεδροι των ενώσεων και απέβαλαν από το Δ/Σ έναν μη πρόεδρο ένωσης.)

Εγώ θα είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί.( Μα όταν χρειάστηκε κύριε Ζαγοράκη εσείς παραιτηθήκατε .Γιατί κάποιος να πιστέψει ότι μπορείτε να βοηθήσετε όταν δεν το κάνατε όσο ήσασταν Πρόεδρος της ανώτατης αρχής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)

Θόδωρος Ζαγοράκης».