Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου  και για όσους με αγαπούν.

Δεν κερδίζω κανέναν.

Το «ναυάγιο» της Σούπερ Λιγκ 2 και οι αιτίες του

Το «ναυάγιο» της Σούπερ Λιγκ 2 και οι αιτίες του.

Πολιτεία, ποδοσφαιρικές αρχές, δικαστικά όργανα και ΠΑΕ δεν είχαν την ετοιμότητα να υποστηρίξουν το σχέδιο της Σούπερ Λιγκ 2

Ήταν αρχές Ιουνίου όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης επιβεβαίωνε την πρόθεση της πολιτείας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Την(Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) σε µία, «µε στόχο να ενισχυθεί η αξιοπιστία και η ποιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Πέντε µμήνες αργότερα, η Σούπερ Λιγκ 2 µμάταια προσπαθεί να κάνει εκκίνηση, µμπλοκαρισμένη από αμφισβητούμενες δικαστικές αποφάσεις που αυτοαναιρούνται.

Μεσοβδόμαδα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε ΠΑΕ
(Δόξα Δράμας) που στο δυναμικό της είχε µόνο έξι δελτία ποδοσφαιριστών.

Με βάσει ΚΑΠ δεν πληρούσε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος, έχοντας παράλληλα απαγορευτικό µμεταγραφών από την UEFA λόγω παλαιότερων χρεών.

Η ίδια επιτροπή που βάσει της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA αναβαθμίζεται, λειτουργεί ανεξάρτητα και οι αρμοδιότητές της αυξάνονται, αποδεικνύεται πως αποφασίζει µέσω γραφειοκρατικών ελέγχων και όχι βάσει των πραγματικών δεδομένων και καταστάσεων.

Το παρανοϊκό σκηνικό ολοκληρώθηκε από την ίδια την ΕΠΟ µέσω του διαιτητικού δικαστηρίου της που έκανε δεκτή προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της επιτροπής έκτακτων θεμάτων της Ομοσπονδίας, αφαιρώντας την άδεια από τις εννέα ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που ανέβηκαν µέσω της αναδιάρθρωσης.

Αποτέλεσμα, οι µμεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών, όπως και οι ανανεώσεις συμβολαίων που έκαναν, να κρίνονται άκυρες.

Και µμέσα σε όλα αυτά, τέσσερις ΠΑΕ (Καβάλα, Δόξα Δράμας, Ασπρόπυργος, Ζάκυνθος) διεκδικούν την είσοδό τους στο πρωτάθλημα, έχοντας λάβει παράταση από την ΕΠΟ μέχρι την Τρίτη 12/10/21 ώστε να βρουν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών.

Έστω και µία να τα καταφέρει, θα ακολουθηθεί νέα διαδικασία κλήρωσης και πιθανότατα νέα µμετάθεση της έναρξης.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να παραμένει σε εκκρεμότητα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο µε την ΕΡΤ, που βάσει του αθλητικού νομοσχεδίου προβλέπεται να έχει τριετή διάρκεια, µε κεντρική διαχείριση.

Πολιτεία, ποδοσφαιρικές αρχές, αρμόδια δικαστικά όργανα αλλά και οι ίδιες οι ΠΑΕ δεν είχαν την ετοιμότητα να υποστηρίξουν το σχέδιο για μια μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, που µέσω οικονομικών και αγωνιστικών κριτηρίων θα αποτελούσε συνέχεια της Σούπερ Λιγκ 1.